Preview Mode Links will not work in preview mode

Skattefrågan

Jun 9, 2022

I förra veckan kom slutrapporten i SNS forskningsprojekt skatter i en globaliserad värld. I detta avsnitt berättar Johan Fall om projektet och kommenterar förslagen i nationalekonomen docent Åsa Hanssons slutrapport.


Jun 2, 2022

Två nya utredningar på skatteområdet har tillsatts. Den ena rör kapitalvinstbeskattningen av fysiska personer som flyttar utanför Sverige (exitskatt) och den andra ska analysera på vilket sätt och i vilken omfattning 3:12-reglerna kan förenklas. Skatteexperterna Claes Hammarstedt och Richard Hellenius är med i...


May 20, 2022

Chefen för Skatteverkets storföretagsavdelning Anette Landén ansvarar för att 22 000 företag betalar rätt skatt. I detta avsnitt av podden svarar hon på frågor om digitalisering, internationellt samarbete och vad hon skulle göra om hon fick ta över som finansminister. 


Mar 31, 2022

Ett nytt och enklare system som bygger på en skattereduktion för arbetsresor ska ersätta dagens reseavdrag. Men kommer det verkligen bli så enkelt? Nej säger Svenskt Näringslivs skatteexpert Katarina Bartels och förklarar varför i detta avsnitt av podden.


Mar 25, 2022

Bränslepriserna skjuter i höjden och regeringen har lämnat ett förslag på för att parera effekterna för hushåll och företag. Svenskt Näringslivs experter Fredrik Carlgren och Robert Lönn reder ut vad bensinpriset består av och vilka restriktioner det finns för att sänka energiskatten.